christinemaria.blogg.se

Agilitypremiär!

Kategori: Allmänt

Trött, gosig kille efter agilitypremiären på klubben, för iår. Till och med Marcus fick sig ett varv på banan.. Haha, fantastisk syn ;-) Nu är vi tre nyduschade själar som krypit upp i soffan för en middag! Och lika trötta är vi alla tre.. -En helt vanlig måndag helt enkelt.. ;-)  Kram på er! 

Senaste dagarna!

Kategori: Allmänt

 

Recept!

Kategori: Allmänt

Jag testade dessa underbara godsaker ikväll! Titta, testa och njut!!! 
 
 

Havre/kokosgodis doppat i choklad: (ca. 10 st)
Havregryn  4 msk
Kokosflingor 2 msk
Liten mosad banan 1 st
Bakpulver 1/3 tsk
Mjölk max 1/4 dl (jag hade 1/4 dl då jag tycker om den mjuka konsistensen, vill ni inte ha de så mjuka är det bara att minska på mjölken)
Lite honung
Valfri choklad att doppa kakorna i.

1. Sätt på ugnen på 180 grader
2. Mosa bananen och tillsätt sedan resten av ingredienserna
3. Klicka på smeten och forma till små bollar på en plåt med bakplåtspapper. Det ska bli ungefär 10 st
4. Ställ in i ugnen 15-20 minuter.
5. Låt kakorna svalna och börja smälta chokladen med ett vattenbad som du sedan doppar bollarna i.

 

 Peanutbutter cups: (ca. 20-25st)
Bottenlager 
2 msk smält kokosolja (helst smaklös)
4 msk jordnötssmör (helst Green Choice "creamy")
1/2 tsk sötning (honung, agave, stevia, socker..)

Topplager
2 msk smält kokosolja
4 msk jordnötssmör
½ dl + ½ msk kakao (kan tillsätta mer för starkare chokladsmak)
1 tsk sötning (honung, agave, stevia, socker..)

 Blanda samman ingredienserna till de båda lagren. Ställ ut konfektformar (sådana man gör knäck/ischoklad i) på en tallrik, det blir ungefär 20-25st beroende på hur stora formarna är. Fyll sedan halva formarna med jordnötslager och sedan fyller du resten med chokladlagret (så att det blir halva halva i varje form). Sätt in i frysen tills de stelnat, ungefär 15-30 minuter.



Kokosbollar. (ca. 12 st)
2 st äggvitor 
2 msk honung 
5 dl kokos
alternativt lite citron eller lime

Vispa äggvitan till ett hårt vit skum. Tillsätt honungen och kokosflingorna. Rulla ihop smeten till bollar och grädda i mitten av ugnen i 10 min på 175 grader.


Bounty choklad (2 st muffins)
60 g valfri choklad 
2 msk kokosolja
4 msk kokosflingor
2 msk "torr" sötning (socker, stevia, vaniljsocker, sukrin...)
4-5 msk vatten 
2 st muffinsformar

1. Smält hälften (30g) av chokladen i micron eller över ett vattenbad. 

2. Ställ fram två muffinsformar. Fördela den smälta chokladen i de två formarna som ett första grundlager.
3. Ta fram en kastrull och sätt på plattan på ganska låg värme (4-5:an hade jag på). Häll ner kokosoljan, kokosflingorna, sötningen och vattnet. Rör tills konsistensen blivit till en fast massa, men rör konstant under uppvärmning för att det inte ska brännas fast. 
4. När konsistensen på smeten blivit fast tar du ut muffinsformarna ur frysen och fördelar kokossmeten till de både formarna som ett nytt lager ovanpå chokladen. Ställ in i frysen.
5. Smält sedan resterande hälften av chokladen i micron eller över ett vattenbad och fördela chokladen i de båda formarna genom att täcka kokossmeten. 
6. Ställ in i frysen igen och låt stå minst 30 minuter eller tills den stelnat. När den stelnat kan du ställa den i kylen ett tag innan servering istället!

BAKA OCH NJUT!!! :-))

Tisdag!

Kategori: Allmänt

Idag efter seminarie på universitetet har jag myst med min lilla goding, som varit saknad i helgen :-) Pluggmys i soffan, promenader och massa gosning har vi tagit igen idag. Mysigt! Nu ligger vi och myser i sängen alla tre. Känslan efter en löptur, dusch och en ny tidning, i en nybäddad säng. Den gillar jag! Pricken över i:et är musiken som spelas på låg nivå i högtalarna just nu. Feel good - Patrik Jean. En riktig feel god låt ;-) Frida tipsade om den, så jag och tjejerna har lyssnat på den hela helgen! :-) Ni måste lyssna om ni ej har! KRAAAM! 

Fantastiska dagar!

Kategori: Allmänt

Dagar då man kan lägga alla måsten åt sidan för att skratta, kramas, sjunga och bara njuta av livet med dem man älskar. Jag älskar dom dagarna! Och är fylld med massa energi nu!!!! Hoppas ni haft en bra helg! Kram :-))
 

Torsdag!

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Jag kom nyss in från en blöt promenad med Sky! Så nu har vi en blöt hund och en blöt katt här hemma. Det doftar underbart med andra ord ;-) Hehe!
 
En dusch, frukost framför "efter tio" och plugg senare håller jag nu på att skapa fruktpops. Dom ska sedan doppas i mörk choklad, så har man sedan underbart, hemmagjort godis! :-) 

Dagen kommer ägnas åt liter mer plugg, några timmar jobb och ikväll godis och pluggstuga med Frida och Therese på universitetet! :-) KRAM! 

Onsdag!

Kategori: Allmänt

 
Ser ni min underbara frukost imorse?! Äppelpajbakelse är namnet och nyttigt är innehållet! Jag har hittat hem! När det gäller frukost/mellis/fika/kvällsmat, -så har jag verkligen hittat hem. Jag vet inte vad jag ska kalla denna underbara, underbara kost? Christine-dieten? "Ät GODARE än vanligt, men slipp alla dåliga näringsämnen." Så skulle jag sammanfatta denna typ av mat, -ur mitt perspektiv! Man kan alltså äta godare än vanligt (för detta är sjukt gott) utan att dö sockerdöden. Varje paj, bakelse och gröt bygger i stort sett på havregryn, ägg, kokosmjöl, kokosolja, banan och vaniljPULVER. Sedan fyller man det med olika bär och frukter som hallon, kokos, blåbär, äpple osv.. I'm in heaven! 
 
Efter frukost packade jag ihop mat, fika, kaffe och pluggböcker för en heldag i solen i sommarstugan! Det blev en bra pluggdag och jag är fylld med massa energi nu! :-)) 

Tisdag!

Kategori: Allmänt

Tisdag! Efter tristdag.. Jag hade nämligen tvättstugan hela förmiddagen.
=5 tvättmaskiner, en trasig lucka och 20 min övertid= sönderstressad Christine. Men det löste sig rätt bra ändå tillslut, som det brukar göra.. ;-)
 
Annars idag har jag tagit promenader, pluggat och pysslat min lille goding som åkt på kennelhosta :-( Han hostar som att han satt något i halsen, hostar upp slem och har spytt en gång. Sliten och ynklig har han varit idag. Såklart. Och det smärtar att se han så.. Men snart är han på fötter igen! 

I eftermiddag när Marcus kom hem och löste av min VAB-dag, tog jag med mig Sofia för en kväll i stallet. Och det var så välbehövligt att komma ut dit, andas frisk luft, snosa hästmule och rida ett ordentligt galopp-pass. Efter ompyssling och kvällsmat till hästarna, fikade vi lite och njöt av nöjda, glada hästar i kvällssolen! 
Väl hemma väntade god kvällsfika och sängmys med mina älsklingar. Och nu ligger vi här alla tre och trängs, precis som det ska vara.. :-) Godnatt!

Måndag!

Kategori: Allmänt

Det är måndag idag! En riktigt grå, regning måndag. En dag när tiden står stilla och då man funderar över vad man ska göra av dagen.. :-)
 
Jag beslöt mig för att ta sovmorgon imorse, då huvudet var otroligt tungt och tröttheten hängde över mig. Jag har sedan tagit en promenad med Sky, ätit frukost framför "efter tio", packat upp all packning från sälen, städat, diskat, och sitter nu i soffan med en kopp te, lugn musik och pluggar! Ganska mysigt faktiskt, med regnet smattrande mot mina fönster! Är det bara jag som gillar att gå promenader i regn? Jag tycker att det kan vara jätte mysigt med rätt kläder. Tänk regnställ, regnbyxor och en liten regnhatt, lugn musik och frisk luft, haha. Det får det nog bli i pluggpausen ;-) Skogsmulle som man är! Kram på er!
 
/Skogsmullen!

Mina älsklingar!

Kategori: Allmänt

Ops.. här var det tomt! Det går i omgångar det där, -behovet av att skriva av sig. Ibland är det totalt, ibland obefintligt. Nu fanns ett litet sug tydligen.. ;-) 

Annars då? Tiden rullar på, vintern är över för nu (?), våren stiger sakta men säkert in, matte har övergått till svenska, jag har hunnit fylla 23, vi har en ny valpkull på landet och Sky har gått agilitykurs för en VM tävlande förare..

Jag trivs fantastiskt bra i vår mysiga lägenhet på Sundsta, med min underbara familj. Fan vad jag älskar dom! I år har jag och Marcus hållt ihop i fem år, fem underbara, jobbiga, tuffa, roliga, utmanande och helt fantastiska år. Vi har minst sagt hunnit vara med om mycket tillsammans... Oj vad jag ser upp till min fina livskamrat. Tillsammans har vi tagit steget från ungdommar till vuxna, från att bo hemma, till att bli sambos. Och är nu inne på vår andra bostad tillsammans. Och nu har vi även utökat vårt samboskap till en hund. En helt underbar pälsälskling som vi älskar högt. Vi trivs så bra ihop vi tre. Vi kompleterar det vi själva saknar så himla bra. Det är också en sak med Marcus, -allt jag saknar i mig själv, finns i honom. Jag är så enormt trygg med min Marcus!