christinemaria.blogg.se

Recept!

Kategori: Allmänt

Jag testade dessa underbara godsaker ikväll! Titta, testa och njut!!! 
 
 

Havre/kokosgodis doppat i choklad: (ca. 10 st)
Havregryn  4 msk
Kokosflingor 2 msk
Liten mosad banan 1 st
Bakpulver 1/3 tsk
Mjölk max 1/4 dl (jag hade 1/4 dl då jag tycker om den mjuka konsistensen, vill ni inte ha de så mjuka är det bara att minska på mjölken)
Lite honung
Valfri choklad att doppa kakorna i.

1. Sätt på ugnen på 180 grader
2. Mosa bananen och tillsätt sedan resten av ingredienserna
3. Klicka på smeten och forma till små bollar på en plåt med bakplåtspapper. Det ska bli ungefär 10 st
4. Ställ in i ugnen 15-20 minuter.
5. Låt kakorna svalna och börja smälta chokladen med ett vattenbad som du sedan doppar bollarna i.

 

 Peanutbutter cups: (ca. 20-25st)
Bottenlager 
2 msk smält kokosolja (helst smaklös)
4 msk jordnötssmör (helst Green Choice "creamy")
1/2 tsk sötning (honung, agave, stevia, socker..)

Topplager
2 msk smält kokosolja
4 msk jordnötssmör
½ dl + ½ msk kakao (kan tillsätta mer för starkare chokladsmak)
1 tsk sötning (honung, agave, stevia, socker..)

 Blanda samman ingredienserna till de båda lagren. Ställ ut konfektformar (sådana man gör knäck/ischoklad i) på en tallrik, det blir ungefär 20-25st beroende på hur stora formarna är. Fyll sedan halva formarna med jordnötslager och sedan fyller du resten med chokladlagret (så att det blir halva halva i varje form). Sätt in i frysen tills de stelnat, ungefär 15-30 minuter.



Kokosbollar. (ca. 12 st)
2 st äggvitor 
2 msk honung 
5 dl kokos
alternativt lite citron eller lime

Vispa äggvitan till ett hårt vit skum. Tillsätt honungen och kokosflingorna. Rulla ihop smeten till bollar och grädda i mitten av ugnen i 10 min på 175 grader.


Bounty choklad (2 st muffins)
60 g valfri choklad 
2 msk kokosolja
4 msk kokosflingor
2 msk "torr" sötning (socker, stevia, vaniljsocker, sukrin...)
4-5 msk vatten 
2 st muffinsformar

1. Smält hälften (30g) av chokladen i micron eller över ett vattenbad. 

2. Ställ fram två muffinsformar. Fördela den smälta chokladen i de två formarna som ett första grundlager.
3. Ta fram en kastrull och sätt på plattan på ganska låg värme (4-5:an hade jag på). Häll ner kokosoljan, kokosflingorna, sötningen och vattnet. Rör tills konsistensen blivit till en fast massa, men rör konstant under uppvärmning för att det inte ska brännas fast. 
4. När konsistensen på smeten blivit fast tar du ut muffinsformarna ur frysen och fördelar kokossmeten till de både formarna som ett nytt lager ovanpå chokladen. Ställ in i frysen.
5. Smält sedan resterande hälften av chokladen i micron eller över ett vattenbad och fördela chokladen i de båda formarna genom att täcka kokossmeten. 
6. Ställ in i frysen igen och låt stå minst 30 minuter eller tills den stelnat. När den stelnat kan du ställa den i kylen ett tag innan servering istället!

BAKA OCH NJUT!!! :-))

Kommentarer

  • Emilia säger:

    Sååå gott det låter! Måste testa några av dessa i helgen:)

    2013-04-25 | 09:27:12
  • Sandra säger:

    Men gud så gott det där ser ut. Jag får nog försöka klämma in lite bakning i helgen :)

    2013-04-25 | 19:58:36

Kommentera inlägget här: